Regija
206

Mesar iz Surčina ubica Tijane Jurić: Ugušio je i ostavio na napuštenoj deponiji

Klix.ba
Dragan Đurić
Dragan Đurić
Tijelo Tijane Jurić iz Srbije koja je nestala prije 13 dana, pronađeno je oko ponoći zakopano u okolini Sombora. Ubica je odveo policiju do mjesta gdje je zakopao Tijanino tijelo.

Kako srbijanski Blic saznaje, radi se o 34-godišnjem Draganu Đuriću, koji radi u mesari u Surčinu, a koji je uhapšen sinoć oko 22:00 sata.

Nakon što je popio nekoliko pića i oteo Tijanu, ubacio ju je u auto i odvezao na lokaciju 23 kilometara udaljenu od Bajmoka, gdje ju je i ubio.

Nepotvrđene informacije govore da je on ugušio djevojčicu, i njeno tijelo ostavio u improvizovanom grobu na napuštenoj deponiji, piše Blic.

Građani okolnih mjesta su šokirani stravičnim ubistvom koje se desilo u njihovom mirnom kraju.

Ubica se nalazi u pritvoru. Policija je saopćila da je on djevojčicu udario kolima, a potom je udavio i zakopao na napuštenoj deponiji.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Dragan Đurić pao na poligrafu, a zatim i priznao krivično djelo.

"Kada smo ga pronašli, on je normalno sjekao meso, dakle potpuno odsustvo kajanja", rekao je ministar i dodao da je Đurić odmah poslat na poligrafsko testiranje gdje je "pao na svim pitanjima", piše Blic.

Prema Stefanovićevim riječima, Đurić je djevojčicu udario kolima, a potom je krenuo da je udara i davi. Skinuo ju je i bacio u gepek, a potom je sahranio na deponiji i prekrio zemljom koju je imao u gepeku.

Obdukcija će pokazati da li je bilo i silovanja, kao i druge detalje zločina, rekao je Stefanović.

On ne isključuje mogućnost da je Đurić uočio na putu Tijanu i krenuo za njom.