6.220 kutija
9

Mercedes pun cigareta ostavljen na granici Crne Gore i BiH

SRNA
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić u saradnji sa službenicima Granične policije BiH pronašli su na putu Crkvice-Toljevina, na području nikšićke opštine, Mercedes ML luksemburških tablica sa većom količinom cigareta, saopštila je crnogorska Uprava policije.

U saopštenju se navodi da u vozilu, u kojem je pronađeno 6.220 kutija cigareta bez akciznih markica, nije bilo vozača.

"Policija intenzivno radi na identifikaciji osobe koja je ostavila vozilo sa cigaretama na toj lokaciji", dodaje se u saopštenju.

U okviru druge akcije kodnog naziva "Slims" policija je uhapsila muškarca čiji su inicijali S.M. /53/ zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, dok je protiv Ž.M. /55/ iz Berana podnesena krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela nedozvoljena trgovina.

Policija je saopštila da su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi S.M. pronađena i oduzeta 202 boksa cigareta različitih brendova bez akcizne markice.

Iz crnogorske Uprave policije podsjećaju da su njeni službenici u Baru oduzeli oko 700 boksova cigareta marke "trokadero" vrijednosti oko 7.000 eura.