{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Medački džep: Snimke identifikacije leševa srpskih civila i vojnika

F
8.4.2008. u 15:48
0
0
Medački džep: Snimke identifikacije leševa srpskih civila i vojnika
0
Medački džep: Snimke identifikacije leševa srpskih civila i vojnika
Na suđenju hrvatskim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu danas su prikazane do sada najšokantnije snimke leševa srpskih vojnika i civila, snimljenih na identifikaciji u Korenici, neposredno nakon zauzimanja Medačkog džepa u rujnu 1993.
Riječ je o 51 tijelu koje je hrvatska strana predala Srbima, nakon što je na područjima oslobođenim u akciji napravila asanaciju terena, a leševe u Gospiću pregledala i pripremila za razmjenu. Na identificiranim leševima istaknuti su ćirilični natpisi s imenom i prezimenom.

Neka od tijela zapaljena su ili izmasakrirana do neprepoznatljivosti, a među uglavnom golim leševima na nekima su vidljivi ostaci uniformi.

Prikazane su i UNPROFOR-ove snimke na kojima se vide uništena i zapaljena sela, mrtva tijela, zakopani dijelovi odjeće. Dio snimki i ranije je viđen u ovom postupku, prvom koji je hrvatsko pravosuđe preuzelo od Haškog suda.

Na današnjoj raspravi predsjednik sudskog vijeća Marin Mrčela trebao bi objaviti i popis preostalih svjedoka koji će se ispitati do kraja dokaznog postupka. Od 102 predviđena svjedoka do sada je ispitano njih 90, a od preostalih 12 neki su umrli ili su teško bolesni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: