{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maturantkinja koja je oduševila haljinom: Pomozimo BiH i Srbiji

26.5.2014. u 19:19
1.161
120
Maturantkinja koja je oduševila haljinom: Pomozimo BiH i Srbiji
1.161
Maturantkinja iz Tivta u Crnoj Gori, Valentina Ljubojević, pojavila se na tradicionalnom defileu gradom u potpuno neobičnoj haljini kojom je dokazala da je iznimno kreativna osoba i veliki humanitarac.
Valentinina haljina skorjena je od starih novina, a jedini "ukras" koji je nosila bio je karton na kojem je bio ispisan humanitarni broj za slanje SMS-a za pomoć ugroženima u poplavama.

"Ovo što sam ja uradila uradio bi svako iz mog grada samo da ima hrabrosti da se suprotstavi našem mentalitetu. Želim da se zahvalim svima koji su me podržali. Ovu haljinu sam odlučila da nosim još davno, a nakon poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini ona je dodatno dobila na značenju", rekla je Valentina.

Na svom Facebook profilu napisala je da je željela skrenuti pažnju, a nije željela niti je očekivala publicitet.

"Prijatno sam iznenađena i drago mi je da me ljudi širom Balkana podržavaju. Između ostalog, htjela sam da skrenem pažnju djevojkama i roditeljima koji bacaju stotine eura na maturske haljine. U mom gradu, na defileu maturanata se pojavi ogroman broj ljudi, od kojih je polovina maturantska rodbina, a druga polovina nije došla zbog nas maturanata, nego zbog naših haljina i da vide ko koju etiketu nosi i koliko koja haljina košta. Tako da ova haljina predstavlja neki vidi protesta tom mentalitetu", kazala je Valentina dodavši da njena kreacija predstavlja nju i njenu ličnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: