Pjevač u beogradskoj bolnici
0

Maskirani napadač upucao Acu Lukasa

Sarajevo-x.com
Maskirani napadač ranio je sinoć oko 19.30 h srpskog folk pjevača Acu Lukasa dok je pjevač ulazio u svoj automobil, parkiran ispred njegovog stana u Novom Beogradu u Gandijevoj ulici, piše srpski Press.

Zasad je poznato da je napadač na Lukasa ispalio dva hica, od kojih ga je jedan pogodio u desnu butinu. Nakon pucnjave, Aca Lukas je uspio pobjeći u svoj stan u prizemlju i ubrzo je prevezen kolima Hitne pomoći u Urgentni Centar bolnice u Beogradu, u kojem je odmah operisan

Po navodima očevidaca Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, prišao je svom džipu kada je iza auta iskočio mladić i počeo da puca.

'Kroz prozor svog stana vidio sam mladića sa kapuljačom na glavi kako se šeta po parkingu, 10 do 15 minuta prije pucnjave, ali ništa nisam posumnjao. Ubrzo sam čuo nekoliko pucnjeva. Istrčao sam iz stana jer sam pomislio da meni neko obija automobil, koji je bio parkiran kod Lukasovog džipa. Vidio sam mladića kako trči niz ulicu. Nisam znao da je Lukas povrijeđen - ispričao je Pressu jedan od Lukasovih komšija.

Menadžer Ace Lukasa, Bane Obradović je za Press rekao da pjevač ima prostrelnu ranu noge koju je zadobio od jednog ispaljenog metka, te da se Lukas trenutno osjeća dobro.