Tu su i sveštena lica
0

Manji broj građana se okupio u Podgorici zbog protivljenja usvajanja rezolucije o Srebrenici

I. Sa.
Foto: Aljoša Turović
Foto: Aljoša Turović
Ispred zgrade crnogorske vlade u Podgorici, okupio se manji broj građana zbog najava vlasti da će ta zemlja podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici o kojoj se odlučuje upravo danas.
Okupljeni nose zastave Srbije i kraljevine Crne Gore, a ispred planiraju pratiti i samo glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Skupu prisustvuju i sveštena lica, ali i poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i potpredsjednik Opštine Berane Mladen Premović, kako prenosi portal Vijesti.me.

Prvi skup zbog ovog glasanja je održan jučer.

Oni su poručili da je "podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti trodecenijske borbe".

Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kosponzorira prema dostupnim informacijama 39 država, a o rezoluciji se raspravlja u okviru teme "Kultura mira".

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine već nekoliko danas su u New Yorku gdje sa ambasadorom BiH pri UN-u Zlatkom Lagumdžijom obavljaju niz razgovora s predstavnicima zemalja povodom rezolucije o Srebrenici.