Vladimir Vukčević
0

Manje vjerovatno hapšenje Mladića do kraja godine

SRNA
Srbijanski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je rekao da je sve manje vjerovatno da će Ratko Mladić biti uhapšen do kraja godine, ali da se rad na tom slučaju nastavlja 24 sata dnevno. Vukčević, koji je i koordinator Akcionog tima za lociranje i hapšenje haških bjegunaca, rekao je da se ne smije dozvoliti da "Srbija prošlosti, koju predstavljaju Mladić i Goran Hadžić, drži kao taoca demokratsku evropsku Srbiju".

Komentarišući najavu Rasima Ljajića da će podnijeti ostavku na mjesto koordinatora Akcionog tima, Vukčević je rekao za "Blic" da "ako ode, Rasim odlazi kao pobjednik", jer je 2009. godina bila najuspješnija do sada po pitanju saradnje sa Hagom.

Vukčević je rekao da je i sam spreman da "položi račune" onima koji su ga izabrali na mjesto koordinatora, te ocjenjuje da se niko neće otimati za Ljajićevo mjesto.

"Najvažnije je da Mladić i Hadžić budu u Hagu što pre i da ove tema stavimo ad akta. To dugujemo i žrtvama Srebrenice, to je odgovor Međunarodnom sudu pravde o odluci BiH protiv Srbije, to je obaveza prema budućim generacijama", naveo je Vukčević.