{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manje turista zbog ekološke takse

F
FENA
2.7.2008. u 14:00
0
1
Manje turista zbog ekološke takse
0
Manje turista zbog ekološke takse
Početak ovogodišnje turističke sezone u Crnoj Gori karakteriše nešto manji broj gostiju nego lani u istom periodu, ali i znatno veće gužve na graničnim prijelazima sa Srbijom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Albanijom.
Turistički stručnjaci taj paradoks objašnjavaju činjenicom da su neposredno uoči sezone donesene uredbe o obaveznom plaćenju ekološke takse i rigoroznoj kontroli unošenja hrane i pića, što, pored para, oduzima i vrijeme, odnosno stvara gužvu i kolone na prijelazima.

Ekološka taksa plaća se od 10 do 150 eura, zavisno od kategorije vozila, dok je unos hrane limitiran na nekoliko kolograma, a pića na litar alkohola, dva litra sokova i pet litara flaširane vode.

Prema zvaničnim podacima, na Crnogorskom primorju je u predsezoni ljetovalo nešto manje gostiju nego lani, sa izuzetkom turističke metropole Budve, koja je imala mali porast ukupnog broja turista, ali značajan pad broja gostiju u hotelima, prenosi Tanjug.

Upravni odbor Crnogorskog turističkog udruženja ocijenio je da, prema bukingu domaćih turističkih agencija, pada interesovanje za Crnu Goru, što se, pored ostalog, može objasniti veoma nepovoljnim odnosom cijena i kvaliteta usluga, te nedostatkom novih kvalitetnih hotelsko-ugostiteljskih sadržaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: