|

Mandatno-imunitetna komisija u srijedu ukida imunitet Branimiru Glavašu

Mandatno-imunitetna komisija u srijedu ukida imunitet Branimiru Glavašu
0
F
FENA
22.2.2016. u 14:03
5
komentara
0

dijeljenja
Mandatno-imunitetna komisija u srijedu ukida imunitet Branimiru Glavašu Branimir Glavaš
Saborska Mandatno-imunitetna komisija u srijedu će odlučiti o zahtjevu DORH-a da se ukine zastupnički imunitet Branimiru Glavašu radi vođenja postupka pred Vrhovnim sudom na temelju odluke kojom mu je Ustavni sud ukinuo pravosnažnu presudu za ratni zločin u slučajevima "Selotjep" i "Garaža", potvrdila je predsjednica Mandatno-imunitetne komisije Margareta Mađerić.
"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je preko DORH-a uputilo zahtjev za skidanjem imuniteta Glavašu, koji je 28. decembra postao zastupnikom, čime je automatski stekao imunitet od krivičnog progona. Skidanje imuniteta je zatraženo radi postupka pred Vrhovnim sudom, temeljem odluke Ustavnog suda", kazala je Mađerić.

Uobičajeno je da Sabor ukida imunitete zastupnicima kada to traži DORH, podsjeća Mađerić, pa je za očekivati da će se udovoljiti i tom zahtjevu.

Ustavni sud je početkom prošle godine ukinuo je presudu kojom je Vrhovni sud pravosnažno osudio Glavaša na osam godina zatvora i naložio Vrhovnom sudu da ponovi postupak protiv Glavaša, te da preispita jesu li u postupku povrijeđene odredbe Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...