Dan uoči presude
81

Mamić: Krenuo sam na brdo ukazanja u Međugorju, na izricanju presude neću biti

Klix.ba
Zdravko Mamić (Foto: Arhiv/FENA)
Zdravko Mamić (Foto: Arhiv/FENA)
Zdravko Mamić, kojemu će u srijedu na Županijskom sudu u Osijeku biti izrečena nepravomoćna presuda, javio se u utorak za Dnevnik Nove TV iz Međugorja.

Tvrdi da nije u bijegu već da sutra očekuje oslobađajuću presudu, ali da neće biti na njeom izricanju. I dalje tvrdi da nije kriv.

"Upravo sam ovog trenutka krenuo na brdo ukazanja u Međugorju. To znači da se sutra neću pojaviti na izricanju presude u Osijeku. Očekujem da budem oslobođen jer je tokom postupka nepobitno utvrđeno da ono što se stavlja ne teret i meni i mojim drugim prijateljima jednostavno nije dokazano, odnosno upravo je suprotno dokazano da smo čisti", rekao je Mamić.

Na pitanje je li u bijegu, Mamić je odgovorio da je riječ o privremenom odlasku u Međugorje, te da ne razumije od čega bi bježao. U Hrvatsku će se vratiti, kako kaže, kada bude ima htio i imao vremena.

On je u ponedjeljak navečer održao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je objavio navodnu SMS prepisku koja, prema njemu, dokazuje da su se protiv njega urotili bivši glavni državni advokat Dinko Cvitan, direktorica Uskoka Tamara Laptoš i jedan od osječkih sudija.

DORH je njegove optužbe odbacio.