{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obamin polubrat Malik posjetio Bijelo Polje

A
13.5.2014. u 15:32
45
56
Obamin polubrat Malik posjetio Bijelo Polje
45
Polubrat predsjednika SAD-a Baraka Obame, Malik Obama, boravio je jučer u Crnoj Gori, i tom prilikom posjetio Bijelo Polje, gdje je sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem razgovarao o mogućnostima buduće saradnje.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Obama, koji je predsjednik Fonda mira, sa Žurićem je obišao Kuću Rista Ratkovića, gdje je saopštio da narodi Balkana na najbolji način pokazuju kako se i nakon ratova može graditi mir i prijateljstvo

"Suština moje posjete je da širimo poruku mira na Balkanu i ostatku svijeta. Svi znamo istoriju Balkana sa kojim moja zemlja Kenija ima dugu tradiciju prijateljstva, još iz vremena Tita. Fondacija Barak Husein Obama, koja je dobrotvorna organizacija, osnovana je u znak sjećanja na našeg oca. Svrha osnivanja je ostvarivanje njegovog sna, koji je bio ispred svog vremena. Mir se može jedino ostvariti kada se iskorijeni siromaštvo, izgradnjom infrastrukture i industrije. Ako nema mira, ne možemo imati čistu vodu za piće niti imati bogate komšije preko rijeke", rekao je Obama. 

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić kazao je kako nije slučajno da su predstavnici Fondacije mira izabrali Bijelo Polje s obzirom na bogatu tradiciju dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih odnosa, a samim tim i očuvanja mira. Napomenuo je da je Bijelo Polje dobitnik međunarodne nagrade za najtolerantiji grad u jugoistočnoj Evropi. 

On je nagovijestio realizaciju projekata sa partnerima iz poslovnog i prijateljskog kruga uticajnih gostiju. 

Balkanski klub mira će osnovati još dvije organizacije - Međunarodni kulturni centar sa sjedištem u Bijelom Polju i Planinarski savez Balkana sa sjedištem u Mojkovcu. 

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Malik je najstariji brat aktuelnog američkog predsednika. Živi u Keniji gde ima 12 vjenčanih žena. Pokušao je da uđe u politiku kao predsjednički kandidat, ali je osvojio samo jedan procenat glasova kenijskih glasača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: