{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obamin polubrat Malik posjetio Bijelo Polje

A
13.5.2014. u 15:32
45
56
Obamin polubrat Malik posjetio Bijelo Polje
45
Polubrat predsjednika SAD-a Baraka Obame, Malik Obama, boravio je jučer u Crnoj Gori, i tom prilikom posjetio Bijelo Polje, gdje je sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem razgovarao o mogućnostima buduće saradnje.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Obama, koji je predsjednik Fonda mira, sa Žurićem je obišao Kuću Rista Ratkovića, gdje je saopštio da narodi Balkana na najbolji način pokazuju kako se i nakon ratova može graditi mir i prijateljstvo

"Suština moje posjete je da širimo poruku mira na Balkanu i ostatku svijeta. Svi znamo istoriju Balkana sa kojim moja zemlja Kenija ima dugu tradiciju prijateljstva, još iz vremena Tita. Fondacija Barak Husein Obama, koja je dobrotvorna organizacija, osnovana je u znak sjećanja na našeg oca. Svrha osnivanja je ostvarivanje njegovog sna, koji je bio ispred svog vremena. Mir se može jedino ostvariti kada se iskorijeni siromaštvo, izgradnjom infrastrukture i industrije. Ako nema mira, ne možemo imati čistu vodu za piće niti imati bogate komšije preko rijeke", rekao je Obama. 

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić kazao je kako nije slučajno da su predstavnici Fondacije mira izabrali Bijelo Polje s obzirom na bogatu tradiciju dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih odnosa, a samim tim i očuvanja mira. Napomenuo je da je Bijelo Polje dobitnik međunarodne nagrade za najtolerantiji grad u jugoistočnoj Evropi. 

On je nagovijestio realizaciju projekata sa partnerima iz poslovnog i prijateljskog kruga uticajnih gostiju. 

Balkanski klub mira će osnovati još dvije organizacije - Međunarodni kulturni centar sa sjedištem u Bijelom Polju i Planinarski savez Balkana sa sjedištem u Mojkovcu. 

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Malik je najstariji brat aktuelnog američkog predsednika. Živi u Keniji gde ima 12 vjenčanih žena. Pokušao je da uđe u politiku kao predsjednički kandidat, ali je osvojio samo jedan procenat glasova kenijskih glasača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: