Hrvatska
0

Makedonski navijači se potukli u Vodicama

FENA
Foto: Večernji.hr
Foto: Večernji.hr
Navijači makedonske rukometne reprezentacije jučer su se sukobili međusobno na parkiralištu hotela Punta u Vodicama gdje su bili smješteni, a u sukobu je jedan navijač lakše ozlijeđen i razbijeno nekoliko stakala na dvama autobusima makedonskih registracijskih oznaka, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava (PU).

Riječ je, kako se doznaje u šibenskoj policiji, o dvjema suparničkim navijačkim skupinama od ukupno 150 navijača iz Bitole i Skopja koji su u Zadru pratili utakmice makedonske rukometne reprezentacije, a u hotelu Punta imali su organiziran smještaj.

Prije sukoba nekolicina se navijača svađala, a prozori na autobusima s navijačima razbijeni su kamenom. Kad je došla šibenska policija, navijači su se smirili, a očevidom je utvrđeno da je jedan od njih zadobio ogrebotine.

Šteta na autobusima procijenjena je na oko 10.000 kuna.

Budući da je u tome slučaju riječ o lakšem kaznenom djelu, vozači oštećenih autobusa mogli su podnijeti prijedlog za kazneni progon na osnovi kojeg se podiže prekršajna ili kaznena prijava. No vozači to nisu željeli učiniti pa je šibenska policija o tom događaju izvješće poslala Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.