{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Makedonski MVP: Zemlja je sigurna za putovanje

S
24.5.2015. u 09:29
3
14
Makedonski MVP: Zemlja je sigurna za putovanje
3
Makedonski MVP: Zemlja je sigurna za putovanje
Bitola (Foto: EPA)
Makedonija je sigurna zemlja za putovanje, a grupa koja je izvela "izolovan" teroristički napad u Kumanovu eliminisana je, saopšteno je iz makedonskog Ministarstva inostranih poslova.
"Obavještavamo građane, turističke organizacije i tour-operatere da je politička situacija u Makedoniji stabilna, a sigurnost svih građana i posjetilaca garantovana", navode iz Ministarstva.

U saopštenju se naglašava da se svi događaji u Makedoniji odvijaju bez problema, u miru i nisu prijetnja za destabilizaciju društva, kako u nacionalnom tako i u regionalnom i globalnom okviru.

"Naoružani napad terorističke grupe u Kumanovu je završen. To je bio izolovan slučaj, bez ikakvih implikacija za ostali dio države i šire. Stanje je normalno, a teroristička grupa u cijelosti je eliminisana", objašnjeno je u saopštenju.

Iz makedonskog MIP-a navode da su Makedoniju od 15. do 17. maja posjetili turisti iz Beneluksa, Danske, Austrije, Turske, Poljske, Kine, kao i gosti i susjednih država, prije svega iz Bugarske, Albanije i Grčke.

U saopštenju su pozvani strani turisti da posjete Makedoniju i da upoznaju njene običaje, tradiciju, gostoprimstvo, te da uživaju u prirodnim ljepotama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: