{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Makedonija prva u regionu uvodi turistički pasoš

S
4.11.2014. u 10:06
9
3
Makedonija prva u regionu uvodi turistički pasoš
9
Makedonija prva u regionu uvodi turistički pasoš
Skoplje
Makedonija će biti prva zemlja u regionu koja će uvesti turistički pasoš ili džepni turistički vodič koji će omogućiti turistima da bolje upoznaju ovu zemlju.
Direktor Agencije za promociju i podršku turizma Kristijan Džambazovski rekao je da će pasoš, koji će turisti koristiti tokom boravka u Makedoniji, biti identičan makedonskom pasošu, te da će mu korice biti urađene od knjigovezačkog platna sa zlatnim otiskom.

"Uz pasoš ide i sopstveni Facebook profil i mobilna aplikacija", rekao je Džambazovski za skopski dnevnik "Večer", dodajući da turistički pasoš, osim stranih, mogu da koriste i domaći turisti.

Džambazovski je rekao da je broj stranih turista koji su prošle godine posjetiti Makedoniju veći za 13,5 posto u odnosu na 2012. godinu, što je dvostruko više od prosječnog rasta u svijetu koji iznosi oko pet procenata.

On navodi da trendovi u makedonskom turizmu predstavljaju veliki adut za privlačenje stranih investitora, posebno nakon odluke Vlade o formiranju turističkih razvojnih zona sa brojnim povlasticama.

Džambazovski je objasnio da će budući investitori biti oslobođeni personalnog poreza u narednih 10 godina, PDV-a za kupovinu građevinskog materijala za izgadnju zone i objekata u njoj, dobijat će državnu pomoć za svaku investiciju veću od 10 miliona eura, a prodaja zemljišta biće realizovana putem javnih tendera sa početnom cijenom od jedan euro za metar kvadratni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: