{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Makedonija: Opozicija zatražila glasanje o povjerenju vladi

S
2.10.2012. u 20:03
0
0
Makedonija: Opozicija zatražila glasanje o povjerenju vladi
0
Makedonija: Opozicija zatražila glasanje o povjerenju vladi
Skoplje
Opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) podnio je danas Sobranju zahtjev za glasanje o povjerenju Vladi na čijem je čelu Nikola Gruevski.
Lider ove partije Branko Crvenkovski izjavio je da je SDSM, nakon današnjeg sastanka sa drugim opozicionim strankama, postigao saglasnost da je Vlada predvođena koalicijom VMRO-DPMNE i Demokratske unije za integraciju (DUI) ugrozila međuetničke odnose, kredibilitet institucije države, te da samim tim radi protiv mira i stabilnosti u zemlji.

"U isto vrijeme u Makedoniji imamo katastrofalnu ekonomsku situaciju, ekonomija je u recesiji, siromaštvo i nezaposlenost su na rekordnom nivou. Standard građana opada, a svjedoci smo kako ova Vlada umjesto da se posveti rješavanju ključnih problema, kreira druge probleme i to u sferi gdje su improvizacije najmanje dozvoljene, u sferi međuetničkih odnosa", naglasio je Crvenkovski.

On je rekao da je SDSM pripremljen za prijevremene parlamentarne izbore nakon utvrđivanja izbornog spiska koji će biti usaglašen sa Izbornim zakonom, o kome se danima raspravlja u parlamentu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 5. juna prošle godine u makedonskom Sobranju, koje ima 123 poslanika, VMRO-DPMNE osvojio je 56 poslaničkih mjesta, a koalicija SDSM 42 mandata.

Svoje predstavnike u makedonskom Sobranju imaju i tri partije Albanaca u Makedoniji – DUI 15 mandata, Demokratska partija Albanca osam i novoformirana partija Nacionalni demokratski preporod dva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: