{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Makedonija: Britanski državljanin nije umro od ebole, ministarstvo istražuje slučaj

A
9.10.2014. u 21:26
10
11
Makedonija: Britanski državljanin nije umro od ebole, ministarstvo istražuje slučaj
10
Makedonija: Britanski državljanin nije umro od ebole, ministarstvo istražuje slučaj
Foto: EPA
Britanski državljanin koji je preminuo danas u makedonskoj prijestolnici Skoplju, prema dostupnim informacijama, nije bio zaražen virusom ebola.
Ministarstvo zdravstva Makedonije saopćilo je danas popodne kako Britanac koji se od 2. oktobra nalazi u Makedoniji, a koji je preminuo danas u Skoplju,  nije umro od posljedica zaraze ebola virusom. Britanski državljanin je preminuo 90 minuta nakon hospitalizacije.

Ministarstvo je pokrenulo aktivnosti u cilju povećanja mjera kontrole, a pod ljekarskim nadzorom je više osoba koje su bile u kontaktu sa preminulim.

U blizini hotela u kojem je boravio preminuli danas su se nalazili pripadnici policije i pristup objektu nije bio dozvoljen.

Zbog virusa ebole u Srbiji je pod zdravstveni nadzor stavljeno 708 osoba, a 92 njih doputovalo je sa područja ugroženih tom bolešću.

Ministarstvo zdravlja Srbije je saopštilo danas da su, prateći kretanje epidemiološke situacije ebola virusnog oboljenja (EVO) u svijetu i odgovarajućih preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO),  do danas preduzete sve neophodne mjere prevencije i spriječavanja unošenja virusa ebole u Srbiju.

"U okviru tih mera, pod zdravstveni nadzor je stavljeno 708 osoba, od kojih su 92 doputovale sa područja ugroženih ebolom", saopštilo je srbijansko ministarstvo zdravlja.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: