Regija
0

Majke iz Srebrenice posjetile Vukovar

FENA
Pedesetak majki srebreničkih žrtava boravilo je danas u Vukovaru, gdje ih je primila gradonačelnica Zdenka Buljan, a sastale su se i s članovima Organizaciju "Vukovarske majke" te položile vijenac podno spomen-obilježja na Ovčari.

"Dolaskom u Vukovar odali ste počast žrtvama tragičnih događaja iz nedavne prošlosti. Kao i u vama, tako i u Vukovarcima, mora postojati snaga da se živi i dalje ne zaboravljajući najmilije koji su u ratu ubijeni, poginuli ili nestali", poručila je vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan.

Srebreničke majke posjetile su Organizaciju "Vukovarske majke", obišle Muzej vukovarske ratne bolnice te polaganjem vijenaca podno spomen-obilježja na Ovčari odale počast žrtvama ubijenim 1991. godine na tome mjestu.

"Žene iz Srebrenice došle su u posjet vukovarskim majkama kako bi podijelile tugu i bol, ali i shvatile kako nisu same u velikoj tragediji", rekla je Branka Antić-Štauber iz tuzlanske Organizacije "Snaga žena" koja je, zajedno s Europskim domom "Vukovar", organizirala posjet.

Istaknula je da je dokaz njihove snage tolerancija koju pokazuju povratkom u Srebrenicu i ponovna izgradnja uništenih domova.