Majka i sin osuđeni na 62 godine zatvora

F
FENA
10.11.2008. u 11:19
0
0
Majka i sin osuđeni na 62 godine zatvora
0
Majka i sin osuđeni na 62 godine zatvora Foto: Net.hr
Alen Lambert (33) i njegova majka Anka Lambert (66) danas su na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđeni za teško ubistvo Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić, počinjeno na posebnp okrutan način, na 30 i 32 godine zatvora.
Sudsko vijeće osudilo ih je zbog dogovornog, zajedničkog i dugotrajna mučenja i usmrćenja Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić u maju 2006. u kući Lambertovih, gdje je tada živjela Tanja. Ona je u trenutku smrti imala 30 godina.

Sud je utvrdio kako su je prije ubistva najmanje četiri godine zlostavljali, potpuno joj oduzevši slobodu kretanja, odabira posla, kontakta s poznanicima i svojom obitelji, što je provodila Anka Lambert, a Alen je često fizički nasrtao na Tanju.

Sutkinja Jovanić navela je, čitajući presudu, da su Alen i Anka Lambert 1. maja 2006. vezali Tanju za krevet u zamračenoj sobici njihove kuće kako bi je laganim i dugotrajnim zlostavljanjem usmrtili sa što većom psihofizičkom patnjom. Vezanu za obje ruke i noge te za vrat mučili su je glađu i žeđu te tukli drvenim palicama kako bi spriječili njen otpor.

Time su, rekla je sutkinja Jovanić, izazivali velike Tanjine fizičke i duševne patnje te je zadobila mnogobrojne teške povrede, od dekubitalnih do onih od posljedica nehigijene i izostanka hrane i vode zbog čega je dobila tešku gnojnu upalu pluća, što je bio izravan povod smrti.

U obrazloženju presude sutkinja Jovanić je istakla da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da su oboje bili posve svijesni što čine.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: