Mučili i ubili djevojku
0

Majka i sin osuđeni na 62 godine zatvora

FENA
Foto: Net.hr
Foto: Net.hr
Alen Lambert (33) i njegova majka Anka Lambert (66) danas su na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđeni za teško ubistvo Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić, počinjeno na posebnp okrutan način, na 30 i 32 godine zatvora.

Sudsko vijeće osudilo ih je zbog dogovornog, zajedničkog i dugotrajna mučenja i usmrćenja Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić u maju 2006. u kući Lambertovih, gdje je tada živjela Tanja. Ona je u trenutku smrti imala 30 godina.

Sud je utvrdio kako su je prije ubistva najmanje četiri godine zlostavljali, potpuno joj oduzevši slobodu kretanja, odabira posla, kontakta s poznanicima i svojom obitelji, što je provodila Anka Lambert, a Alen je često fizički nasrtao na Tanju.

Sutkinja Jovanić navela je, čitajući presudu, da su Alen i Anka Lambert 1. maja 2006. vezali Tanju za krevet u zamračenoj sobici njihove kuće kako bi je laganim i dugotrajnim zlostavljanjem usmrtili sa što većom psihofizičkom patnjom. Vezanu za obje ruke i noge te za vrat mučili su je glađu i žeđu te tukli drvenim palicama kako bi spriječili njen otpor.

Time su, rekla je sutkinja Jovanić, izazivali velike Tanjine fizičke i duševne patnje te je zadobila mnogobrojne teške povrede, od dekubitalnih do onih od posljedica nehigijene i izostanka hrane i vode zbog čega je dobila tešku gnojnu upalu pluća, što je bio izravan povod smrti.

U obrazloženju presude sutkinja Jovanić je istakla da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da su oboje bili posve svijesni što čine.