Regija
0

Mafija srpskom ministru policije prijeti otmicom djece

FENA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Srpskom ministru policije Ivici Dačiću mafijaši prijete otmicom djece, zbog čega je osiguranje njegovoj porodici podignuto na najviši mogući nivo.

Jedan od najopasnijih srpskih mafijaških bosova poručio je Dačiću da će mu oteti sina ili kćer ako policija odmah ne prekine obračun s njegovom grupom, piše Press.

"I ranije je bilo prijetnji, ali ovo sada je otišlo predaleko. Kriminalci su u julu čak obilazili i Dačićevu rodnu Žitorađu gdje su se kod mještana raspitivali o kretanju i navikama njegovih roditelja. Sumnjamo da su ondje planirali oteti Dačićevog sina koji ljeti boravi kod bake i djeda", rekao je izvor.

Sumnjive su osobe u više navrata primijećene i legitimirane i u blizini škola i vrtića koje pohađaju ministrova djeca, a, kako navodi list, supruga je dobivala prijeteće telefonske pozive.

Policijski ekspert Marko Nicović smatra da su Dačić i njegova porodica "posebno ugroženi".

Ministar policije je u svakoj državi jedan od najugroženijih, a ovdje posebno, jer se Srbija odlučila obračunati s kriminalom. Zato prijetnje koje stižu njemu, njegovoj porodici treba istog trenutka detaljno provjeriti, rekao je Nicović, prenose u subotu agencije.