|

Madrid će isporučiti Beogradu saučesnika u ubistvu Đinđića

Madrid će isporučiti Beogradu saučesnika u ubistvu Đinđića
0
S
SRNA
2.1.2013. u 19:07
3
komentara
0

dijeljenja
Madrid će isporučiti Beogradu saučesnika u ubistvu Đinđića Vladimir Milisavljević
Špansko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Vladimira Milisavljevića Srbiji, gdje je osuđen za učešće u ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića.
Milisavljević je u Srbiji osuđen u odsustvu na 35 godina za ubistvo Đinđića 12. marta 2003. godine. Uhapšen je u februaru 2012. godine u Velensiji, nakon čega je Beograd u martu zatražio njegovo izručenje.

Osim Milisavljevića, španska policija uhapsila je u februaru u Valensiji i Luku Bojovića, Sinišu Petrića i Vladimira Mijanovića.

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "zemunskog klana" poslije ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Bojoviću se u odsustvu sudi zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, dok je Milisavljević pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog krivičnih djela koje je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" i na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Đinđića. Milisavljević je za otmicu vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića osuđen na sedam godina zatvora.

Petrić je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva i ostalo mu je da odsluži još tri godine i deset mjeseci pošto je pobjegao iz zemlje u toku izdržavanja kazne.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...