{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lokaliziran požar kod Klisa

F
FENA
12.3.2012. u 19:47
0
2
Lokaliziran požar kod Klisa
0
Lokaliziran požar kod Klisa
Veliki šumski požar na području Rupotina kod Klisa koji je zahvatio oko 80 hektara mlade borove šume i maslinika u popodnevnim je satima lokaliziran, doznaje se od splitskih vatrogasaca.
U lokaliziranju požara u Rupotinama mjesnim vatrogascima popodne su pomogla dva kanadera. Na terenu su ostale zemaljske snage koje dežuraju i natapaju rubne djelove požarišta kako se vatra potpomognuta jakim vjetrom ne bi ponovno aktivirala.

Za razliku od požara u Rupotinama, onaj u Pisku kod Omiša još je uvijek aktivan. Tamo gori gusta borova šuma i dosad je već izgorjelo oko 20 hektara, a gase ga vatrogasci iz Omiša, Brela, Baške Vode, Gata i Zadvarja uz pomoć kanadera.

Vatrogasci su ugasili požar u Gizdavcu, u općini Muć koji je buknuo danas oko 9 sati, onaj u Lećevici koji je buknuo oko 11:30 sati, te onaj u Gradcu kod Makarske.

Lokaliziran je požar u Dućama gdje je opožareno oko četiri hektara mlade borove šume, a na terenu je ostao dežurati DVD Dugi Rat. Vatrogasci su lokalizirali vatru i na požarištu u Postinjama Donjim gdje je izgorjelo 35 hektara trave, makije i niskog raslinja, a sada teren čuvaju vatrogasci DVD- a iz Muća.

Dva kanadera gasila su i požar u Komiži na Visu gdje je na predjelu Sv. Blaž u 14 sati buknula vatra. Dosad je izgorjelo pet hektara makije i stare šume, a požar je lokaliziran u 17:20 sati.

Lokaliziran je i požar koji je oko 15 sati buknuo u Kaštel Sućurcu gdje je na dva lokaliteta izgorjelo oko hektar trave i niskog raslinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: