{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljaljić: Jovanka je krila da boluje i plašila se da izađe iz kuće

F
28.8.2013. u 09:16
0
75
Ljaljić: Jovanka je krila da boluje i plašila se da izađe iz kuće
0
Ljaljić: Jovanka je krila da boluje i plašila se da izađe iz kuće
Jovanka Broz
Potpredsjednik vlade Srbije Rasim Ljajić kaže da ga je iznenadila bolest Titove udovice Jovanke Broz jer se ona nije žalila na bilo kakve zdravstvene probleme, a da mu je sada jasno da je krila da boluje.
Ljajić u intervjuu za Politiku nije želio govoriti o zdravstvenom stanju najpoznatije pacijentkinje Urgentnog centra jer, kako kaže, na to nema prava.

"Ne mogu davati takve informacije, jer se žena bori za život. Nismo razgovarali, bila je priključena na kisik. Ljekari su je htjeli probuditi, ali ja nisam dao. Bila je u polusvjesnom stanju, budila se na dodir", rekao je Ljajić koji ju je obišao u bolnici.

Opisujući kako je živjela udovica Josipa Broza, Ljajić, koji je kod Jovanke Broz prvi put bio 2005. godine, naveo je da je "zatekao frapantnu situaciju u toj ogromnoj kući koja prokišnjava".

"Sjećam se da je napolju bilo minus 11, a u kući nije bilo grijanja. U tom ogromnom prostoru, bez ikakvog grijanja, bilo je nepodnošljivo", kazao je on i dodao da je odmah pozvao Službu za zajedničke poslove i obavijestio Vijeće ministara (Državne zajednice Srbije i Crne Gore).

Kako kaže, služba se angažirala da uradi grijanje, a zatim je započela rekonstrukcija krova i kuća "koliko-toliko dovedena u neko pristojno stanje".

Na konstataciju da fotografije pokazuju da je kuća u lošem stanju, Ljajić navodi da su svi stručnjaci rekli da je tu neophodna radikalna rekonstrukcija, a da je za to bilo potrebno da ona izađe na neko vrijeme iz te kuće.

Ljajić je dodao da misli da bi se Jovanka teško odlučila da izađe iz kuće i da se plašila to učiniti "poučena iskustvom kada su je prošli put protjerali iz Užičke i smjestili u tu vilu", prenosi Tanjug.

Plašila se, kaže, da "opet postoji neki scenarij i da se više neće moći vratiti u tu kuću".

Prema mišljenju Ljajića, država treba Jovanku Broz drugačije tretirati, "kao simbol jednog vremena".

"Ona nije ni za što optužena, niti je sudjelovala u bilo čemu što bi moglo utjecati na njezin kredibilitet. Bilo je i medija koji su me napadali, u stilu: što će sad on tu, kada je Tito načinio velika zla Srbiji i srpskom narodu. Smatram da kao čovjek imam pravo pomagati", zaključio je Ljaljić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: