{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljajić: Orić uhapšen u vrijeme otopljavanja odnosa

F
FENA
14.6.2015. u 13:28
11
85
Ljajić: Orić uhapšen u vrijeme otopljavanja odnosa
11
Ljajić: Orić uhapšen u vrijeme otopljavanja odnosa
Rasim Ljajić
Začuđujuće je da je Naser Orić uhapšen baš kad je premijer Srbije Aleksandar Vučić najviše učinio na otopljavanju odnosa Beograda i Sarajeva i kad je uputio vrlo prijateljske i otvorene poruke saradnje sa svim Bošnjacima, izjavio je potpredsjednik vlade i ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić.
"Mi ćemo, bez obzira na sve okolnosti, nastojati tu pozitivnu klimu da gradimo između dvije države", rekao je on.

Ljajić smatra i da neko u ime vlade treba da ide na obilježavanje 20 godina od zločina u Srebrenici, neko od ministara ili neki drugi predstavnik, posebno zato što će sve zemlje regije imati tamo svog predstavnika, pa bi bilo loše da samo iz Srbije niko ne dođe.

Na pitanje misli li da će neke zemlje pokušati prekrajanje granica na Balkanu, ministar je kazao da je taj proces završen i da misli da to međunarodna zajednica ne bi dozvolila.

Ljajić je potvrdio da će 23. juna u Briselu, jedna od tema razgovora biti pozivni broj za Kosovo, ali da će Srbija ostati pri svom stavu - da se slaže samo ako se on vodi kao geografski kod i da bez njene dozvole ne može biti dodijeljen.

Na pitanje da li su izvjesniji izbori ili rekonstrukcija vlade, on je rekao da ne odlučuje on o tome, ali ako bi odlučivao, prije bi se opredijelio za rekonstrukciju, jer su izbori samo gubljenje vremena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: