{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljajić ne razumije protivljenje Holandije

F
29.1.2008. u 17:30
0
0
Ljajić ne razumije protivljenje Holandije
0
Ljajić ne razumije protivljenje Holandije
Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da ne razumije protivljenje Holandije da Srbija potpiše Sporazum o stabilizaciji i priključivanju EU.
Ljajić je rekao da su "oni (Holanđani) mogli da spriječe zločin u Srebrenici, jer su bili tamo prisutni, a to im je bila i obaveza".

"Sada jednu grešku i nepravdu ispravljaju drugom - nepravdom prema Srbiji", rekao je Ljajić Radiju 202, izrazivši bojazan da će "ovo uvjetovanje izazvati politički kontraefekt".

On je kazao da "stoji" ocjena da Srbija nije završila saradnju sa Haagom i da ima obavezu da izruči još četiri haška optuženika, ali je dodao da za Holandiju puna saradnja znači - Ratko Mladić u Haagu.

Ljajić je ponovio da državni vrh Srbije radi sve da i preostali optuženici budu izručeni tom tribunalu, da se radi sve da bi se otvorile arhive za Tribunal, kao i da su svi svjedoci oslobođeni obaveze čuvanja tajne i da je na stotine hiljada dokumenata do sada predano tom sudu.

"Ne može saradnja s Tribunalom biti samo Mladić u Haagu", rekao je Ljajić i objasnio da je najveći problem to što se bjegunci dobro skrivaju, prenio je Tanjug.

"Drugi problem je činjenica da smo stalno pod presijom i da vodimo bitku s vremenom", dodao je on i ukazao da je Srbija stalno pritisnuta nekakvim rokovima, da je problem bio nekoordinacija službi sigurnosti, ali da je sada "to ispravljeno i saradnja je na zadovoljavajućem nivou".

"Ipak, nema nikakvih komunikacija, ni mogućnosti da se na bilo koji tehnički način dođe do optuženika, a i mali je broj onih koji bi sarađivali", rekao je Ljajić.

"To nisu opravdanja, nego realni problemi sa kojima se suočavamo", dodao je Ljajić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: