Regija
0

LDP pozvao birače da se opredijele prema ličnim uvjerenjima

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Liberalno-demokratska partija (LDP) pozvala je danas svoje birače da se u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji 3. februara "opredijele slobodno, prema sopstvenoj savjesti i u skladu s ličnim uvjerenjima".

U saopćenju ta stranka ističe da su "ponudili razgovore Borisu Tadiću, bez ikakvih uvjetovanja, sa jedinim ciljem -hoćemo da evropski put Srbije bude svim građanima jasan, kao i da budu jasno definirane one snage i sredstva kojima će biti stvorena evropska Srbija".

Birači LDP-a su, kako se navodi, "bezrezervno proevropski orijentirani" i kao partija prema stavovima i vrijednostima koje zastupa "potpuna je suprotnost radikalnoj politici i Tomislavu Nikoliću s kojim su, nažalost, svi, na političkoj sceni, pa i Boris Tadić, napravili previše nedopustivih kompromisa", prenio je Tanjug.

U saopćenju se navodi "da je 220.000 birača svojim glasovima podržalo na ovim izborima jedan jasan dogovor o poslovima koji se u Srbiji moraju uraditi - bezuvjetno krenuti ka Evropi, provesti novu i drugačiju kosovsku politiku, osigurati punu saradnju s Haagom, zatražiti odgovornost za one koji je sprječavaju i pokrenuti državu da punom snagom krene u borbu protiv tajkuna".