Zagreb
2

Lažna uzbuna u Agrokoru, policija pronašla muzičku čestitku za Alvareza

SRNA
Zbog muzičke čestitke naslovljene na bivšeg direktora za restrukturisanje Agrokora Antonija Alvareza, koja je okarakterisana kao "paket sumnjivog sadržaja" sjedište koncerna danas su pretražili policijski stručnjaci i utvrdili da je pošiljka bezopasna.

U policiji navode da je ekipa stručnjaka sa psom za otkrivanje eksploziva stigla po prijavi u zagrebačkog sjedište Agrokora, ali da je poslije polusatnog pregleda utvrđeno da nije riječ o "paklenoj napravi".

Portparol Agrokora Anja Linić potvrdila je da je to uobičajena procedura, prenose hrvatski mediji.

"Riječ je o jednom pismu, a prema proceduri naš zaposlenik odmah zove policiju ukoliko je nešto sumnjivo. Bilo je i ranije takvih situacija", rekla je ona.

Antonio Alvarez bio je glavni direktor za restrukturisanje Agrokora, a Hrvatsku je napustio nakon što je Vlada Hrvatske imenovala Antu Ramljaka za vanrednog povjerenika hrvatskog koncerna u skladu sa Zakonom o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku, koji je Sabor usvojio 6. aprila.

Agrokor ima problem sa likvidnošću zbog nagomilanih dugova u iznosu od šest milijardi evra, od kojih najveći dio dospijeva na naplatu 2020. godine. Ovaj koncern svu dobit već troši samo na otplatu kamata.

Ulogu lidera u traženju rješenja preuzela je Sberbanka, koja drži više od polovine duga Agrokora. Ruska VTB banka je, uz Sberbanku, jedan od najvećih povjerilaca Agrokora.