Od novinara do državnika
0

Latin se kandiduje za predsjednika Hrvatske?

Sarajevo-x.com
Foto: Story.hr.
Foto: Story.hr.
Poznati hrvatski novinar i autor popularne emisije Latinica odlučio se kandidovati za predsjednika Hrvatske, prenose u utorak hrvatski mediji.

Denis Latin je najavu kandidature objavio u novom broju hrvatskog sedmičnog lista Arena, a na ovaj potez se odlučio nakon što je grupa njegovih obožavatelja na Facebooku oformila grupu "Denis Latin - novi hrvatski predsjednik 2010.", koja već ima više od 1.500 članova.

Latin je otvoreno kritikovao i sadašnjeg premijera, Ivu Sanadera, te ga nazvao 'moralnom horizontalom' i borcem za vlastite ciljeve, a ne ciljeve hrvatskog naroda.

'Sanader je mačji kašalj. S njim i neću morati ulaziti u neke polemike jer su građani itekako svjesni pogrešne politike koju vodi. Ljudima je to jasno istog trenutka kad pogledaju u novčanik. Sa Sanaderom me se nikako ne može usporediti jer, za razliku od mene, on nikada nije bio moralna vertikala već moralna horizontala', rekao je Latin.

Poznati novinar je istakao da se on kroz svoj novinarski rad mnogo više borio za nezavisnost države i približavanje Evropskoj uniji nego bilo koji političar, nazvavši svoje napore 'detuđmanizacijom' Hrvatske. No, kako sam Latin tvrdi, osnovni razlog njegove kandidature za predsjednika jeste - narod.

'Ono što mi je najznačajnije jest činjenica da sam u svojim emisijama bio na braniku obespravljenih i siromašnih, zalagao sam se za vladavinu ljudskih prava i državu blagostanja. U politici sam uvijek bio za princip moralnosti, i u tom smislu mi je uzor bio i ostao pokojni Vlado Gotovac. Međutim, nemojte misliti da sam zbog svog javnog djelovanja isposlovao neke povlastice u društvu. Naprotiv, često sam bio proganjan kao divlja zvijer - rekao je Latin.

Latin je između ostalog, ukoliko postane predsjednik, najavio i reviziju u Ministarstvu vanjskih poslova, popravljanje negativnog imidža Hrvatske vojske te okončanje međusobnih ratova u obavještajnim službama.