"Dan crvenih stolica"
8

Kusturica na Fejsu za crvene stolice: "Kupujmo domaće"

Klix.ba
Srpski režiser Emir Kusturica, ako je vjerovati njegovoj službenoj Facebook stranici (Official Emir Kusturica), napisao je danas status koji će još jednom šokirati mnoge građane naše zemlje kao i cijele regije.
Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook
Projekat "Sarajevska crvena linija" u okviru kojeg je u centru Sarajeva danas postavljena 11.541 crvena stolica na potezu od Vječne vatre do Alipašine džamije, u spomen na žrtve opkoljenog Sarajeva, Emir Kusturica je na Facebooku okarakterisao kao "Dan crvenih stolica".

Kako smo već objavili, stolice koje su postavljene u Sarajevu, kupljene su u Srbiji, a fotografiju sa etiketom zemlje porijekla i proizvođača stolica objavio je jutros portal Klix.ba. Fotografija se munjevitom brzinom proširila po mnogim internet portalima i društvenim mrežama, a nju nije preskočio komentarisati srpski režiser. Kusturica je na svojoj Facebook stranici postavio našu fotografiju crvene stolice sa etiketom i napisao komentar "Kupujmo domaće".

U status Emira Kusturice "U Sarajevu se obilježava dan crvenih stolica, ja bih ovo prokomentarisao kao Kupujmo Domaće" možete se sami uvjeriti ako posjetite njegovu Facebook stranicu Offical Emir Kusturica.