Regija
0

Kumrovec: Titov rođendan slavilo 10.000 ljudi!

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
U Kumrovcu se u subotu okupilo oko 10.000 ljudi iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore kako bi odali počast nekadašnjem jugoslavenskom predsjedniku Josipu Brozu Titu u povodu 25. maja, koji se nekada u Jugoslaviji slavio kao Dan mladosti.

Predsjednik Saveza društava "Josip Broz Tito", Tomislav Badovinac, govorio je o Titovom "ne" Staljinu prije tačno 60 godina, ali se okomio i na hrvatske medije i neke znanstvenike, objavljeno je na portalu Dnevnik.hr .

Badovinac je ustvrdio kako "glasnogovornici antikomunističkih i profašističkih nazora imaju otvorena vrata u javnim glasilima i elektronskim medijima". Dodao je da je "jedan visoko pozicionirani naučnik" nedavno rekao da samo antikomunisti mogu biti antifašisti. "Znači - borci NOB-a, komunisti, pa i sam Josip Broz Tito po njemu nisu antifašisti pa postavljam pitanje protiv koga su se onda oni borili", zapitao je Badovinac.

Na skupu Titovih poklonika u Kumrovcu govorila je i predsjednica Saveza antifašističkih boraca (SAB) Vesna Čulinović-Konstantinović, koja je podsjetila na 65. godišnjicu AVNOJ-a. Zagorski dožupan Zorko Vidiček je rekao da su Titove zasluge nadišle njegove negativnosti te da je on svojim antifašizmom stvorio temelje hrvatske države.

Titovi poklonici nastavili su u subotu druženje uz vojnički grah.