|

FOTO
/
Kukuriku koalicija osvaja 82 mandata, HDZ i partneri 40

Kukuriku koalicija osvaja 82 mandata, HDZ i partneri 40
0
S
Sarajevo-x.com
4.12.2011. u 19:07
4.12.2011. u 19:52
95
komentara
0

dijeljenja
Kukuriku koalicija osvaja 82 mandata, HDZ i partneri 40 Predsjednik SDP-a Zoran Milanović odgovara na pitanja novinara nakon današnjeg glasanja (Foto: AFP)
Prema rezultatima izlaznih anketa izbora za novi Hrvatski sabor najviše glasova osvojila je Kukuriku koalicija, dok su HDZ i partneri na drugom mjestu.
Ako rezultati budu potvrđeni Kukuriku koalicija će osvojiti 82 mandata, a HDZ i partneri 40. Treće mjesto dijele Hrvatski Laburisti i HDSSB sa po 6 mandata.

Zatim slijede lista dr. Ivana Grubišića i HSS sa po 2 mandata. U Sabor ulazi još koalicija HSP dr. Ante Starčević i HČSP sa jednim mandatom.

"Očekivali smo podršku građana i njihovo povjerenje što smo i dobili. Predsjednik SDP-a i šef Kukuriku koalicije Zoran Milanović obratit će se javnosti tek nakon što DIP objavi svoj izvještaj", javila je iz tabora Kukuriku koalicije Milanka Opačić.

Jadranka Kosor ispunjava građansku dužnost (Foto: AFP) Jadranka Kosor ispunjava građansku dužnost (Foto: AFP)

Tokom dana na pomno odabranom uzorku agencija IPSOS PULS na više od 25.000 birača u deset izbornih jedinca ili ukupno 403 biračka mjesta prikupljala je podatke za izlaznu anketu.

Ovo nije rezultat izbora već moguća projekcija izbornih rezultata, ali ona bi mogla najjasnije oslikati kako će izgledati novi saziv Hrvatskog sabora, piše Dnevnik.hr.
Prijavi grešku


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...