Regija
2

Kriza vlasti u Hrvatskoj: Grabar-Kitarović razgovarala i s Karamarkom i s Petrovom

FENA
Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak tokom dana primila je na Pantovčaku prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, a potom i potpredsjednika Vlade Božu Petrova, potvrđeno je Hini iz Ureda predsjednice, a informirali su je o situaciji u Vladi.

Potpredsjednici Vlade informirali su predsjednicu RH o situaciji u Vladi, kažu na Pantovčaku, ne želeći davati druge pojedinosti razgovora.

Grabar-Kitarović prethodno je danas prijepodne razgovarala i s premijerom Tihomirom Oreškovićem te predsjednikom Hrvatskoga sabora Željkom Reinerom.

Sastanci na Pantovčaku uslijedili su nakon što je premijer Orešković prošle sedmice zatražio da iz Vlade odstupe prvi potpredsjednik i šef HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik i čelnik Mosta Božo Petrov, a Karamarko potom poručio da Orešković više ne uživa povjerenja HDZ-a.

Karamarko je pritom najavio da će stranka, ne podnese li Orešković ostavku, pokrenuti proceduru njegova opoziva i preslagivanja većine u Saboru i Vladi.

Grabar-Kitarović odgodila je i najavljeni odlazak u službenu posjetu Litvi koja je bila predviđena za srijedu i četvrtak.