Kritikovao Abazovića
41

Krivokapić: Zbog fotelja neki planiraju saradnju s DPS-om i rušenje Vlade Crne Gore

V. K.
Zdravko Krivokapić (Foto: EPA-EFE)
Zdravko Krivokapić (Foto: EPA-EFE)
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić osvrnuo se još jednom na namjere formiranja manjinske vlade te je poručio kako zbog fotelja neki dijelovi vlade žele saradnju i sa DPS-om.

Predstavnici Građanskog pokreta URA koji predvodi Dritan Abazović i nekoliko drugih manjih stranaka u Crnoj Gori, prije nekoliko dana su uputili zahtjev za izglasavanje nepovjerenja u Crnoj Gori.

Ova odluka izazvala je nezadovoljstvo kod premijera Krivokapića koji je formiranje manjinske vlade ocijenio kao "prevarom".

Krivokapić se oglasio i večeras te je komentirao navode da Vlada Crne Gore brani fotelje, umjesto da brani državu i građansko uređenje.

"Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove izbore i mandat vraćaju narodu? Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju s DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu Vladu ruše", rekao je Krivokapić.

Zbog odluke Dritana Abazovića i drugih stranaka da pokrenu izglasavanje nepvojerenje vladi u nekoliko gradova Crne Gore već nekoliko dana se održavaju protesti.

Pored demonstranata koji su nezadovoljni odlukom Abazovića da pokrene izglasavanje nepovjerenja vladi, na protestima se nalaze i pojedini ministri koji čine aktuelnu vladu u Crnoj Gori.

Između ostalog, demonstranti koji su se okupili u Podgorici i drugim gradovima skandirali su "Uzeo si pare, Dritane" te "Izdaja".

"Želimo vladu po mjeri 41 zastupnika. Branimo narodnu volju, neprihvatljive su manjinske vlade. Ovo nisu politički protesti, ali su dobrodošli ljudi svih političkih uvjerenja", poručili su s večerašnjih protesta članovi organizacionog odbora.