|

Kristijan Golubović ponovo osuđen

Kristijan Golubović ponovo osuđen
27
S
SRNA
15.1.2014. u 16:40
155
komentara
27

dijeljenja
Kristijan Golubović ponovo osuđen Kristijan Golubović
Viši sud u Beogradu osudio je danas na 14 godina zatvora Aleksandra Kristijana Golubovića zbog trgovine drogom na području Novog Pazara i Beograda.
Golubović će se do pravosnažnosti ove presude braniti sa slobode, pošto mu je prije mjesec dana Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kom je proveo skoro četiri godine od hapšenja 16. januara 2009. godine - javili su beogradski mediji.

Istom presudom Safet Ibrović osuđen je na šest godina zatvora, Mirsad Fujajkić na četiri, a Ferat Skenerovski na tri godine i osam mjeseci zatvora.

Osuđeni, kao i tužilaštvo, imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sudsko vijeće nije prihvatilo Golubovićevu odbranu, kao ni završnu riječ tokom koje je pokušao da ih ponovo ubijedi da nikada nije trgovao drogom, posebno ispred crkve.

Golubović je optužen za organizovanje grupe koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010. na području Novog Pazara i Beograda, a uhapšen je ispred Crkve svetog Marka u Beogradu 16. januara 2010. kada je policija prilikom hapšenja zaplijenila 125 grama heroina.

Odlukom Apelacionog suda iz februara prošle godine Golubovićeva majka Milanka i Uroš Vuković pravosnažno su oslobođeni optužbi.

Golubović je od mladih dana poznat u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, između ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 eura od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

On je prije nekoliko godina odležao četvorogodišnju kaznu u zatvoru "Zabela" zbog organizovanja kriminalne grupe, a u tom zatvoru se oženio 2006. godine.

Poznat je i po bjekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke.

Golubović je više od decenije proveo iza rešetaka u zatvorima u Njemačkoj, Italiji, Grčkoj i drugim zemljama.
Prijavi grešku


Komentari (155)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...