Beograd
0

Kriminalci planirali otmicu Dačićevog sina

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Prijatelji kriminalnog bosa Sretena Jocića poznatog pod nadimkom Joca Amstardam planirali su da otmu sina ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića, a umjesto otkupa tražili bi oslobađanje Jocića, pišu beogradske "Večernje novosti".

List tvrdi da su bezbjednosne službe poslale MUP-u Srbije na provjeru informaciju o namjeri Jocićevih prijatelja da kidnapuju Luku Dačića na putu između kuće i škole i upotrijebe ga kao taoca za oslobađanje Jocića iz pritvora Centralnog zatvora u Beogradu.

"Novosti" su objavile izvod iz službene bilješke u kome se napominje da se radi o neprovjerenim podacima lica iz kriminogene sredine i da se oni šalju MUP-u "na dalje postupanje" i provjeru.

List piše da su operativci Bezbjednosno-informativne agencije i MUP-a Srbije detaljno proučili informaciju, ali da istraga nije odmakla od početnih saznanja. 

Sreten Jocić je prije nekoliko mjeseci osuđen na 15 godina zatvora u Višem sudu u Beogradu zbog naručivanja ubistva Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš iz 1995. godine.

U međuvremenu, protiv njega je započeo i proces zbog učešća u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića.