Neuspjeli dogovori
0

Kraj emisije "Latinica"?

SRNA
Denis Latin
Denis Latin
Emisija "Latinica" Hrvatske televizije /HTV/ defintivno bi mogla da ode sa malih ekrana, jer se autor Denis Latin i vršilac dužnosti glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Renato Kunić nisu uspjeli dogovoriti o novom formatu i konceptu.

Kunić je izjavio da je Latin na sjednici Programskog vijeća HRT-a zahtijevao da njegova emisija iz informativnog pređe u zabavni program.

Latin je kategorički odbio i ono što su oponenti "Latinice" (najviše u Programskom vijeću) tražili - da emisija ide uživo, kako bi bile otklonjene mogućnosti "manipulacije" izjavama gostiju u montaži, prenose hrvatski mediji.

Latin i njegova emisija posljednjih godina često su bili "na ledu", a najčešće mu se zamjeralo da je postalo gotovo pravilo da u emisijama nema pravilno zastupljene "obje strane" tema i problema kojima se bavi.

Bivša glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak - Srzić skinula je "Latinicu" s programa prošle godine kada je krajem ljeta počela da bude aktulena priča da će se Latin kandididovati za predsjednika države.