|

Kragujevac: Nestali radnici u bunkeru čekaju pomoć

Kragujevac: Nestali radnici u bunkeru čekaju pomoć
57
S
SRNA
28.2.2017. u 22:49
39
komentara
57

dijeljenja
Troje radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu, koji su se nakon eksplozija i požara vodili kao nestali, živi su i čekaju da do njih stigne pomoć, javlja B92.
Članovi porodica povrijeđenih radnika potvrdili su za B92 da su se radnici, koji su se vodili kao nestali, javili telefonom i navodno se nalaze u jednom od bunkera Tehničko-remontnog zavoda.

Nije poznato od koga i kome je poziv bio upućen, a zvaničnici se ovim povodom nisu oglašavali.

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je ranije da je spasilačkim ekipama nedostupan prilaz dijelu zavoda gdje bi trebalo da se nalaze nestali, te da je u potragu za njima uključen i robot.

On je naveo da je požar u zavodu ugašen, ali da postoji opasnost od novih eksplozija.

U eksploziji koja se dogodila tokom gašenja požara u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu poginuo je potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, dok je povrijeđeno 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a.

Povrijeđeni su prebačeni u kragujevački Klinički centari nisu životno ugroženi, a tri osobe imaju, kako je rečeno, "specifične povrede" zbog čega su iz Beograda u Kragujevac stigli i ljekari sa Vojnomedicinske akademije.

Prva eksplozija se dogodila u 13.20 časova u magacinu u kome je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije.

Tokom gašenja požara došlo je do još jedne eksplozije u 13.45 časova, a potom se krov magacina urušio od visoke temperature tokom gašenja požara.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...