{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koštunica traži od EU dopunu sporazuma potvrdom da Kosovo pripada Srbiji

F
15.4.2008. u 17:19
0
0
Koštunica traži od EU dopunu sporazuma potvrdom da Kosovo pripada Srbiji
0
Koštunica traži od EU dopunu sporazuma potvrdom da Kosovo pripada Srbiji
Foto: Reuters
Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je u utorak da će podržati potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU ako on bude dopunjen rečenicom koja potvrđuje da je Kosovo sastavni i neotuđivi dio Srbije.
"Poslije proglašenja jednostrane neovisnosti i protupravnog slanja misije EU na Kosovo, mi moramo dobiti odgovor od Bruxellesa što točno Srbija potpisuje s EU. Javno pozivam dužnosnike EU-a da građanima Srbije odgovore prihvaćaju li da u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju stoji rečenica da je Kosovo Srbija", traži Koštunica.

On je kazao i da nitko nema pravo "u ime Srbije, a za račun NATO pakta, potpisati bilo kakav sporazum koji bi se sutra mogao tumačiti kao priznanje neovisnosti Kosova".

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u ponedjeljak je istaknuo kako pridruživanje Srbije Europskoj uniji (EU) nema alternativu i da potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) donosi korist svim građanima Srbije i gospodarstvu.

Čak 80 posto građana Srbije, po Tadićevim riječima, opredijeljeno je za EU, a Vlada Srbije je "dok je bila u punom kapacitetu" jednoglasno odlučila (potkraj prošle godine) ovlastiti potpredsjednika Vlade Božidara Đelića za potpisivanje SSP-a, ako EU to ponudi Srbiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: