|

Koštunica: Srbija je danas ponižena u Briselu

Koštunica: Srbija je danas ponižena u Briselu
0
S
SRNA
24.2.2012. u 16:16
10
komentara
0

dijeljenja
Koštunica: Srbija je danas ponižena u Briselu Vojislav Koštunica
Srbija je danas u Briselu ponižena i natjerana od EU da bude saučesnik u stvaranju nezavisne države Kosovo, izjavio je predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.
"Evropska unija je, zajedno sa vlastima u Beogradu, sporazumom u Briselu uspjela da nanese težak udarac srpskom narodu i srpskoj državi", rekao je Koštunica poslije dogovora Beograda i Prištine u Briselu.

Prema njegovim riječima, vlast slavi što će dobiti kandidaturu i što je postignut sporazum sa albanskim separatistima. Koštunica je dodao da će, prema tom sporazumu, albanski carinici i policajci uspostaviti granicu između Srbije i Kosova, prenose beogradski mediji.

"Srpski narod na Kosovu treba da zna da smo danas izgubili i da smo danas poraženi, ali isto tako treba da zna da je suštinski ceo srpski narod uz njih i da će Kosovo, dok god je na snazi sadašnji Ustav, biti dio Srbije", rekao je Koštunica.Delegacije Beograda i Prištine postigle su u Briselu dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova i integrisanom upravljanju prelazima, a Priština, uprkos pritiscima, nije uspjela da u fusnotu ubaci i svoju deklaraciju o nezavisnosti Kosova.

Priština će na regionalnim forumima biti predstavljena pod nazivom Kosovo, uz fusnotu u kojoj će biti navedena Rezolucija 1244 i mišljenje Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...