{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koštunica ponovo izabran za predsjednika DSS-a

S
14.2.2010. u 20:51
0
11
Koštunica ponovo izabran za predsjednika DSS-a
0
Koštunica ponovo izabran za predsjednika DSS-a
Izborna skupština Demokratske stranke Srbije (DSS) večeras je ponovo izabrala Vojislava Koštunicu za predsjednika stranke.
Koštunica je ranije danas, u javnom dijelu rada partijske skupštine, rekao da će DSS od građana Srbije traži podršku za svoju državnu i nacionalnu politiku i za raspisivanje vanrednih parlamentranih izbora.

"Vreme je za novu vladu koja će čuti glas naroda, pokrenuti privredu, graditi pravnu državu i državu zasnovanu na socijalnoj pravdi i solidarnosti, zaustaviti separatizam i dalje rastakanje države i sačuvati jedinstvenu i celovitu zemlju", istakao je Koštunica.

On je dodao da je na Srbiji da se zalaže za otvaranje dijaloga sa Briselom o pitanju poštovanja principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

"Pošto je Srbija još ranije istakla svoje opredeljenje za ulazak u EU i godinama učestvuje u procesu evropskih integracija, posle protivpravnog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, osnovno pitanje predstavlja stav Brisela o pristupanju celovite Srbije u EU", rekao je Koštunica.

Koštunica je predstavio načela nacionalne politike stranke među kojima su poštovanje Ustava Srbije kao brane dezintegraciji države, očuvanje srpske državnosti, kao osnov i mjerilo državotvorne politike, ekonomski jaka i socijalno pravedna Srbija, vojno neutralna država, podrška Srpskoj pravoslavnoj crkvi, demokratska obnova i podrška očuvanju Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: