Regija
0

Koštunica: Na izborima će se odlučivati za Srbiju, a ne za EU

FENA
Čelnik Demokratske stranke Srbije (DSS) i srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je u nedjelju navečer u Beogradu da će se 11. svibnja na lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim izborima odlučivati za Srbiju, a ne za Europsku uniju.

"Nisu ovo izbori za ili protiv Europe, nego za ili protiv Srbije. Svi znamo da samo cjelovita, jedinstvena i snažna Srbija može biti ravnopravan i uvažavan partneru Europskoj uniji", rekao je Koštunica na izbornoj konvenciji koalicije "DSS-NS-Vojislav Koštunica".

"Pitanje ulaska u EU rješavat će se poslije 2012. godine, a ovo je prilika da se otvoreno i demokratski u razgovoru s EU riješi pitanje teritorijalne cjelovitosti Srbije", poručio je on dodajući kako je "to dnevni red danas, a članstvo će doći naknadno".

Prema njegovim riječima, "ako više od 150 zemalja u svijetu danas priznaje stvarnu Srbiju s Kosovom u svom sastavu, to će moći i morati učiniti i EU".

On je ponovio kako više ne vjeruje svojim dosadašnjim koalicijskim partnerima u srbijanskoj vladi (Demokratskoj stranci i G 17 Plus) koji, kako je rekao, "pričaju da će nastati smak svijeta ako oni ne dođu na vlast".