{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koštunica: Formiranje grupe za Kosovo kršenje međunarodnog prava

F
28.2.2008. u 21:20
0
0
Koštunica: Formiranje grupe za Kosovo kršenje međunarodnog prava
0
Koštunica: Formiranje grupe za Kosovo kršenje međunarodnog prava
Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocijenio je da je danas u Beču ilegalno formirana Međunarodna upravljačka grupa za provođenje plana Marttija Ahtisaarija na Kosovu, što predstavlja najbrutalnije kršenje međunarodnog prava, Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti i Ustava Srbije, saopćio je vladin ured za saradnju s medijima.
"Ova samovoljna i ilegalna Međunarodna upravljačka grupa postavila je Pietera Feitha na nepostojeće mjesto međunarodnog civilnog predstavnika", navedeno je u saopćenju predsjednika vlade.

Koštunica je ukazao da je neophodno da se generalni sekretar UN-a Ban Ki-Moon, koji je nadležan za provođenje Rezolucije 1244, oglasi i saopći ko je, kada i na osnovu kojeg pravnog osnova donio odluku da se za Pokrajinu koja je pod upravom UN-a formira "samozvana Međunarodna upravljačka grupa" i odredi međunarodni civilni predstavnik za provođenje Ahtisarijevog plana, javio je Tanjug.

"Ovdje se radi o goloj politici sile i najgrubljem pravnom nasilju prema državi Srbiji koja je članica UN-a i za koju mora da važi Povelja UN-a. Nasilje koje se svakog dana sve više vrši nad Srbijom mora odmah prestati", istakao je premijer Koštunica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: