{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koštunica: Cilj bombardiranja bio stvaranje prve NATO države

F
24.3.2008. u 15:26
0
0
Koštunica: Cilj bombardiranja bio stvaranje prve NATO države
0
Koštunica: Cilj bombardiranja bio stvaranje prve NATO države
Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je cilj bombardiranja bivše SR Jugoslavije prije devet godina bio stvaranje prve NATO države u svijetu.
"Sada je više nego jasno da je surovo rušenje Srbije u NATO bombardiranju imalo samo jedan pravi cilj, a to je da se pokrajina Kosovo i Metohija pretvori u prvu NATO državu na svijetu", navodi se u izjavi premijera Srbije Tanjugu povodom godišnjice početka NATO bombardiranja SR Jugoslavije.

"Bespravna izgradnja ogromne američke vojne baze Bondstil i Aneks 11 Ahtisaarijevog plana koji utvrđuje da je NATO konačan organ vlasti na Kosovu, otkrivaju pravi cilj zašto je Srbija bezumno razarana i zbog čega je 17. februara protupravno proglašena NATO država", naveo je srpski premijer.

"Srbija je slobodna zemlja, a šta može biti poruka slobodnog naroda i slobodne zemlje nego: 'Kosovo je Srbija'", naglasio je Koštunica i ocijenio da je "politika sile koja se provodi nad Srbijom slijepa i kratkotrajna".

"I kao svaka sila koja je dolazila na Balkan, i ova će proći", poručio je Koštunica i dodao da ogroman broj država i najveći dio čovječanstva nije priznao prvu NATO državu, već priznaje Srbiju u njenim pravim i međunarodno priznatim granicama.

"Srbija je na strani prava i to je istina koju poštuje uvjerljiva većina država na svijetu", naveo je premijer Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: