{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koštunica: Apsolutno neprihvatljive Rupelove ocjene

F
28.5.2008. u 17:34
0
0
Koštunica: Apsolutno neprihvatljive Rupelove ocjene
0
Koštunica: Apsolutno neprihvatljive Rupelove ocjene
Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica naglasio je danas da je "apsolutno neprihvatljiva" ocjena predsjedavajućeg Vijeća ministara EU Dimitrija Rupela da Srbija treba da uspostavi dobrosusjedske odnose s Kosovom.
"Aposlutno je neprihvatljiva ocjena predsjedavajućeg Vijeća ministara EU Dimitrija Rupela da Srbija treba da uspostavi dobrosusjedske odnose s Kosovom i da je to preduvjet približavanja Srbije EU", izjavio je Koštunica Tanjugu.

Koštunica ističe da "zahtjev za uspostavljanjem dobrosusjedskih odnosa s dijelom vlastite teritorije dosad nije postavljen nijednoj državi i Srbija može imati samo jedan odgovor, a to je da je saglasno međunarodnom pravu i saglasno Ustavu Srbije Kosovo pokrajine unutar Srbije".

"Isto je tako neprihvatljivo Rupelovo odbacivanje svakog pokušaja da se ponovo raspravlja o statusu Kosova budući da je, po njemu, Kosovo definitivno nezavisno", naglasio je on.

Koštunica je rekao da "ogromna većina država u svijetu ne priznaje jednostranu nezavisnost Kosova, već priznaje Srbiju u njenim legitimnim, međunarodno priznatim granicama, sa Kosovom unutar Srbije".

"Tu realnost Rupel može da osuđuje, ali svakako ne može da je promijeni", naglasio je Koštunica.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: