{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovska reagiranja na stanje u Gruziji

F
27.8.2008. u 15:04
0
0
Kosovska reagiranja na stanje u Gruziji
0
Kosovska reagiranja na stanje u Gruziji
Foto: AFP
U povodu najnovijih zbivanja u Gruziji i odluke Rusije da prizna neovisnost Južne Osetije i Abhazije, kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu izjavio je da slučaj Kosova ne može biti opravdanje za to da Rusija prizna neovisnost Južne Osetije i Abhazije.
"Mi smo uvijek isticali i ističemo da Kosovo posjeduje posebne karakteristike. To je pitanje sui generis i ono ne može biti korišteno kao presedan za ostale konfliktne zone, područja i regije", izjavio je kosovski predsjednik.

Sejdiu nije izravno komentirao rusko priznanje Osetije i Južne Abhazije, ali je stavio do znanje da je Kosovo u vezi s tim na strani zapadnih sila.

Kosovski predsjednik je također odbacio moguænost negativnih implikacija ruskog priznanja Južne Osetije i Abhazije na proces međunarodnog priznavanja neovisnosti Kosova i dodao da očekuje nova priznavanja Kosova.

Kosovski tisak na albanskome opširno komentira rusko priznavanje Južne Osetije i Abhazije.

Dnevnik "Kosova sot" piše da su neovisnost Kosova snažno poduprle SAD i vodeće zemlje Europske unije dok međunarodno stajalište o ruskoj odluci predviđa hitnu izolaciju i nepriznavanje dviju "nepostojećih" država koje je stvorila ruska ekspanzionistička politika.

"Kosova sot" piše da æe sada biti zanimljivo vidjeti stajalište Srbije koja još ne priznaje neovisnost Kosova. Upozorava se na mogućnost da Srbija potakne ekstremističke pokušaje za odcjepljenje sjevernog dijela Kosova. Međunarodna zajednica i kosovske institucije se pozivaju na oprez "kako se na Kosovu ne bi dogodila Južna Osetija ili Abhazija".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: