{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovska policija uhapsila grupu Srba u Mitrovici

F
22.9.2011. u 17:22
0
3
Kosovska policija uhapsila grupu Srba u Mitrovici
0
Kosovska policija uhapsila grupu Srba u Mitrovici
Najmanje 13 Srba lišeno je slobode na carinskom terminalu u južnom djelu Mitrovice zbog ilegalnog ulaska na Kosovo, izjavio je u četvrtak kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Rexhepi.
Rexhepi je rekao da je uhićenima zbog ilegalnog ulaska na Kosovo određena mjera zadržavanja od 48 sati na temelju odluke državnog advokata.

Glasnogovornik Kosovske policije u Mitrovici Besim Hoti izjavio je kako postoji sumnja da je 20 kamiona iskorišteno za postavljanje barikada na glavnim cestama u sjevernome dijelu Mitrovice te da su uhapšeni vozači tih kamiona.

Istodobno, direktor rudarsko-kemijskog kombinata "Trepča" Jovan Dimkić izjavio je da je lišeno slobode 13 vozača poduzeća koje za potrebe kombinata voze robu u Švicarsku.

Vozače je privela kosovska policija dok su bili na carinskom terminalu koji se nalazi u južnom djelu Mitrovice, rekao je Dimkić.

Srbijansko ministarstvo za Kosovo zatražilo je u međuvremenu od predstavnika evropske pravosudne misije na Kosovu (EULEX) precizne informacije o razlozima uhićenja i oslobađanje uhapšenih. Ministarstvo je zatražilo da EULEX preuzme slučaj uhapšenih vozača zbog, kako je navelo, "sumnje u pristranost kosovskih vlasti".

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Rexhepi u četvrtak je izjavio da iza događaja na sjeveru Kosova i barikada koje su postavili lokalni Srbi stoji službeni Beograd.

Govoreći pred zastupnicima kosovskog parlamenta, Rexhepi je ocijenio da je stanje pod kontrolom KFOR-a, EULEX-a i kosovske policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: