{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovska policija uhapsila 40 osoba zbog ratovanja u Iraku i Siriji

A
11.8.2014. u 10:30
4
23
Kosovska policija uhapsila 40 osoba zbog ratovanja u Iraku i Siriji
4
Kosovska policija uhapsila 40 osoba zbog ratovanja u Iraku i Siriji
Kosovska policija je rano jutros uhapsila 40 osoba pod sumnjom da su učestvovale u ratovima u Siriji i Iraku na strani militanata Islamske države Iraka i Levanta (IDIL) i Al-Nusre.
Saopšteno je da je policijska akcija hapšenja "osoba za koje se sumnja da su učestvovale u ratovima u Siriji i Iraku na strani organizacija koje su proglašene terorističkim (IDIL i Al-Nusra)" provedena nakon višemjesečne istrage i u saradnji sa državnim tužiocem Kosova.

“Tokom realizacije ove policijske operacije pretreseno je oko 60 lokacija i pritom uhapšeno 40 osoba pod sumnjom da su počinile krivična djela iz poglavlja Krivična djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Republike Kosovo iz Krivičnog zakona Kosova”, saopšteno je iz policije.

Operacija je preduzeta na osnovu procjene, kako je saopšteno, da je ugrožena nacionalna bezbjednost Kosova te radi zaštite ustavnog poretka, očuvanja reda i zakona, kao i u duhu očuvanja poštovanja prava svake osobe koja garantuje Ustav Kosova.

Među uhapšenima nalazi se osam lica iz Prištine, sedam iz Gnjilana, 11 iz Uroševca, pet iz Prizrena, četiri iz Peći i pet iz Mitrovice.

Prilikom pretresa lokacija konfiskovani su materijalni dokazi u vezi sa osumnjičenim osobama, uključujući i eksplozivna sredstva, oružje i municiju različitog kalibra. 

Policija Kosova je putem saopštenja upozorila kosovske građane na opasnost koja prijeti svima, koji se pridruže sumnjivim organizacijama koje djeluju na teritoriji Sirije i Iraka, gde je do sada 16 osoba sa Kosova ubijeno.

Najveći dio tih organizacija je međunarodna zajednica proglasila terorističkim, pa se takvim smatraju i na Kosovu. Stoga je policija pozvala građane da ne nasjedaju na lažna obećanja te da svaki takav slučaj prijave policiji.

U vezi s ovom policijskom operacijom privedene su i dvije osobe zbog ometanja službenog lica tokom vršenja dužnosti i napada na službena lica, koja su odlukom nadležnog tužioca oslobođena i protiv njih je pokrenuta redovna procedura.

Policijska akcija se nastavlja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: