Kosovo: Srbi ogorčeni Tadićevim pozivom da uklone barikade

S
SRNA
29.11.2011. u 20:46
0
82
Kosovo: Srbi ogorčeni Tadićevim pozivom da uklone barikade
0
Kosovo: Srbi ogorčeni Tadićevim pozivom da uklone barikade Boris Tadić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Srbi sa sjevera Kosova zatečeni su pozivom predsjednika Srbije Borisa Tadića da uklone barikade i smatraju da je to zeleno svjetlo KFOR-u i Euleksu da ponovo krenu u akciju, javio je dopisnik Srne.
Srbi su se u kasnim popodnevnim satima u daleko većem broju okupili na barikadama, jer su ubijeđeni da će KFOR veoma brzo krenuti u nove nasilne akcije.

Član kriznog štaba Časlav Sofronijević smatra Tadićev poziv krajnje neprihvatljivim i ističe da narod nema drugog izbora osim da istraje u odluci da barikadama spriječi instaliranje kosovskih institucija na sjever pokrajine.

"Imali smo bezrezervnu podršku predsednika i Vlade Srbije četiri meseca, a sada je odjednom usljedio poziv da odstanemo od mirnog puta ka slobodi i očuvanju Kosova u sastavu Srbije", rekao je Sofronijević i dodao je ubijeđen da će Tadićev poziv "pasti u vodu".

Predsjednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da je poziv predsjednika Tadića došao "kao grom iz vedra neba".

"Ne možemo da vjerujemo da nas predsjednik poziva da odustanemo od našeg stava da opstanemo u Srbiji", kaže Pantić ne želeći da komentariše moguće posljedice takvog poziva.

Predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić poručio je KFOR-u da uklanjanje barikada nije rješenje pošto će svaka sklonjena biti nadomještena sa dvije i mnogo drugih novih barikada.

"Nećemo odustati od zahteva da se ispoštuje Deklaracija Skupštine od 30. jula", upozorio je Ristić apelujući na sunarodnike da mirnim sredstvima brane odlučnost da opstanu na svome i u sastavu Srbije, jedine države koju priznaju.


Komentari (82)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: