Postavljena i bodljivakava žica
0

Kosovo: Srbi betonirali barikadu u Dudinom kršu

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Srbi su večeras dodatno ojačali i betonirali barikadu u mjestu Dudin krš u opštini Zvečan, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Leposavić, koju je prije nekoliko noći KFOR pokušao da ukloni.

Barikada, koja je nalazi na mostu, visoka je oko 2,5 metra, a osim zemlje i kamenih stijena ojačana je betonom, tako da je do Zvečana nemoguće doći iz južnog dijela Mitrovice ovim putnim pravcem.

Na barikadi je postavljena bodljikava žica koju su vojnici KFOR-a prije nekoliko večeri koristili prilikom pokušaja uklanjanja ove barikade.

Prije nekoliko noći Kfor je pokušao da ukloni barikadu u Dudinom kršu, čemu se suprotstavio veliki broj Srba koji su podigli još veće prepreke na putu, a koje su večeras dodatno ojačane.

Na putnom pravcu Kosovska Mitrovica - Leposavić, na nekoliko kilometara od Dudinog krša, nalazi se i barikada u selu Rudare, ali je put tamo prohodan jer se vozila kreću po cik-cak sistemu.

Ranije danas građani u Jagnjenici su istovarili nove količine zemlje da bi ojačali barikade koje su postavili popodne ispred vozila Kfora.

Srbi su nove količine zemlje i šuta istovarili ispred kamiona i autobusa koji su juče izgurani kada je KFOR u akciji razbio barikade u Jagnjenici.
Vojnici KFOR-a sada su sa tri strane okruženi novim preprekama od zemlje i šuta i mogu se kretati samo ka svojoj bazi ka albanskom selu Čabra.

KFOR sada nije reagovao, kao što je to učinio u prethodna dva navrata kada je upotrebom suzavca pokušao da spriječi postavljanje novih prepreka i barikada.
Vezani članci