{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovo: Na barikadama mirno, ali napeto

S
7.8.2011. u 10:38
0
18
Kosovo: Na barikadama mirno, ali napeto
0
Kosovo: Na barikadama mirno, ali napeto
Foto: AFP
I protekla noć bila je mirna na barikadama u Rudaru, Zupču i Leposaviću, ali je situacija i dalje neizvjesna i napeta, prenose beogradski mediji.
Tokom noći dežuraju uglavnom muškarci, a zbog neizvjesne i napete situacije na sjeveru pokrajine, u opštini Zvečan je odlučeno da radno vreme ugostiteljskih objekata bude do 19.00 sati.

Dok su Srbi i dalje na barikadama na putevima koji vode prema Jarinju i Brnjaku, na sjeveru Kosova njihovi politički predstavnici obavljaju konsultacije da li će i u kojoj formi prihvatiti Sporazum koji je Srbija postigla sa KFOR-m.

Predsjednici opština Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, Zvečana Dragiša Milović, Zubinog Potoka Slaviša Ristić i Leposavića Branko Ninić i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković obišli su tokom popodneva i prošle noći građane na barikadama, pitali ih za mišljenje koje će im biti dragocjeno prilikom odlučivanja na zajedničkoj sjednici SO kakva će biti sudbina sporazuma o rješenju krize na sjeveru Kosova.

Na svim putnim pravcima, osim u Rudaru, gde je nemoguće brzo ukloniti blokade i zbog krsta koji je postavljen na sredinu puta, vozila KFOR-a koja za svoje baze na sjeveru nose hranu i vodu, prolaze neometano i od početka primjene tog dijela dogovora nije bilo incidenata.

Tokom jučerašnjeg dana obavljeni su i razgovori šefa pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića i ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića sa predsjednicima opština i prema "šturim" izjavama, nazire se pozitivno rješenje krize.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: