Regija
0

Kosovo: Bačene dvije bombe na prelazu Brnjak, dvije osobe povrijeđene

Anadolija
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi (Rexepi) potvrdio je za agenciju Anadolija da je izvršen napad na granični prelaz Brnjak na sjeveru Kosova.

"Bačene su dvije ručne granate od kojih je jedna eksplodirala u porti 31 na prijelazu Brnjak. Dvojica su povrijeđena. Trenutno nemamo više informacija", izjavio je Redžepi za Anadoliju.

On je kazao da su najvjerovatnije povrijeđeni pripadnici snaga KFOR-a.

Istraga o ovom događaju je u toku.

Srbijanski mediji javljaju su da su nepoznate osobe jutros ručnim bombama gađale prijelaz Brnjak. Jedna bomba je eksplodirala, a drugu je kasnije uništio KFOR.

Kako je javio Tanjug, pripadnici specijalizirane jedinice KFOR-a jutros su u 8.45 uništili jednu neeksplodiranu ručnu bombu, koja je bačena kod graničnog prijelaza Brnjak.

Granični prijelaz Brnjak nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, a kontrolu saobraćaja na ovom prelazu obavljaju službenici EULEX-a.

U subotu je KFOR zatvorio alternativni putni pravac koji se nalazi iznad prelaza Brnjak. Bombe su se nalazile na asfaltu, pa su pripadnici Kfora držali put u blokadi jutros od četiri sata. Put Kosovska Mitrovica - Ribariće otvoren je za saobraćaj nešto poslije 9.30 sati.